in 90 dagen gelukkiger samenleven met je hond

Happy Dogether

Je hond lijkt nooit stil te kunnen zitten, altijd in de hoogste versnelling. Rusten of ontspannen is gewoon niet zijn ding. Misschien trekt hij hard aan de lijn, blaft hij constant, valt hij uit naar andere honden of vreemden, of is hij gewoon iets te enthousiast bij begroetingen. Zijn angstige en onzekere gedrag zorgt ervoor dat hij snel en heftig reageert op zijn omgeving. Kortom, een ware dramaqueen? Jep, dat is jouw hond!

 

Je houdt enorm veel van je viervoetige vriend, maar zijn gedrag begint stress te veroorzaken, niet alleen bij hem, maar ook bij jou en de mensen om je heen. Het constante ‘nee’ roepen lijkt geen effect te hebben. Het is duidelijk dat er verandering nodig is. Je wilt niet alleen zijn gedragsproblemen aanpakken, maar ook dat je hond zich gelukkiger en meer ontspannen voelt, want dit kan niet goed zijn voor zijn welzijn.

Word de expert van je eigen hond

In dit individueel traject duiken we samen dieper in de gedragsuitdagingen van jouw hyperactieve, gevoelige en reactieve viervoeter. Het doel is om jullie (opnieuw) gelukkig samen te laten leven en genieten. We gaan op zoek naar de oorzaken achter zijn gedrag en zetten daarbij geen geweld of aversieve middelen in. Geen quick-fixes of oppervlakkige oplossingen, maar een holistische benadering die een diepgaande transformatie en blijvende verandering mogelijk maakt. In de sessies richt ik me vooral op jou als eigenaar, want jij hebt de sleutel tot verandering in handen. Samen ontwikkelen we begrip, inzicht en vaardigheden om een harmonieuze relatie met jouw hond op te bouwen.

Ik maak graag eerst vooraf kennis via een gratis online gesprek. Zo leer jij mijn aanpak en filosofie kennen  en krijg ik een idee van de situatie en het probleem waar je tegenaan loopt. Als onze visies op één lijn liggen, bespreken we de vervolgstappen en maken we verdere afspraken. 

Aan het einde van het traject

Wat krijg je?

3 maand individuele begeleiding aan huis of online bestaande uit:

 

een startsessie van 2 uur – 2,5 uur

 • gedetailleerde observatie van het gedrag en de gewoonten van je hond
 • analyse van beeldmateriaal
 • inzicht in de oorzaak van het gedrag
 • aanpassen van de leefomgeving
 • verlagen van het stressniveau
 • opstellen van een actieplan
 • uitgebreid verslag achteraf alle informatie, inzichten en adviezen

vier opvolgsessies van 1 uur

 • bespreken en bekijken van de nieuwe situatie en vooruitgang
 • aangepaste tips en adviezen
 • verder optimaliseren van de begeleiding
 • samenvatting na elke sessie 

all-in begeleiding

 • ondersteuning en begeleiding via Whatsapp  tussendoor
 • tot 1 maand na afloop van het traject

Hoeveel bedraagt je investering?

Live

 • alle sessies aan huis (Oostende en 20km errond)
 • Je investering voor dit traject is €755.

Online

 • alle sessies online
 • Je investering voor dit traject is €555.

Mix

 • twee sessies aan huis (Oostende en 20km errond)
 • drie sessies online
 • je investering voor dit traject is €635 

Omdat ik geloof dat iedere hond en hondenbaasje recht hebben op gelukkig en ontspannen samenleven, wil ik niet dat financiële struggles deze in de weg staan. Wil je dus graag in termijnen betalen? Dan kan dat. 

*als je kiest voor termijnbetalingen komt er een administratieve kost van 5% bij

Ja, ik wil een hondleiding binnen hondbereik!

Toch liever eerst een kennismakingsgesprek?

Klik hier.

Veelgestelde vragen

Een coachingtraject biedt een allesomvattende aanpak voor blijvende verandering. Vergelijk het met het aanleggen van een tuin. We verwijderen onkruid, leggen een stevige basis en ontwikkelen een doordacht plan; Stap voor stap bouwen we aan een sterke band, begrip en effectieve communicatie met je hond. Net als een tuin heeft dit tijd en zorg nodig. Als jouw coach sta ik altijd voor je klaar om je te ondersteunen. Kies voor een traject, word zon en water en zorg ervoor dat jouw hond (en jullie relatie) gaat bloeien.

De betaling gebeurt op voorhand volledig online en kan met Bancontact of Visa en zelfs met de betaalapp van je telefoon. Als je bij het afrekenen kiest voor termijnbetalingen dan hoef je daar verder niks voor te doen, het bedrag wordt dan via een beveiligde verbinding de komende maanden automatisch afgeschreven.

Begeleiding aan huis

Ik kom bij jou thuis. Jij hoeft je dus niet te verplaatsen en je hond kan in zijn eigen vertrouwde omgeving blijven.

 

Online

De sessies vinden plaats via Zoom. Je hoeft hiervoor niks te installeren of te downloaden. Daarnaast verlies je natuurlijk ook geen tijd met je verplaatsing en hoef je geen fileleed te trotseren, lekker efficiënt en rustig toch?  Het enige wat ik van je vraag is dat je zorgt voor een goede internetverbinding op je computer en een plek waar we ongestoord kunnen praten.

Online begeleiding biedt vele voordelen. Met behulp van videomateriaal, whatsapp en vragenlijsten kunnen we op afstand samenwerken en het gedrag van je hond analyseren. Dankzij de moderne technologieën kunnen we live sessies houden die net zo effectief en waardevol zijn als begeleiding aan huis, met als bijkomend voordeel dat het kostenbesparend is (geen tijd- en reiskosten!). Bovendien blijft de hond gewoon in zijn vertrouwde omgeving zonder invloeden van buitenaf en is het ideaal voor honden die angstig, onzeker of snel getriggerd zijn. Kortom, online begeleiding is een moderne, flexibele en effectieve manier om aan het gedrag van je hond te werken, waarbij we de afstand overbruggen met behulp van technologie.

Na ontvangst van je betaling krijg je binnen de 48uur een mail van mij om de sessies in te plannen. We plannen bij voorkeur al de 5 sessies in. 

Het traject start met een uitgebreide intake waarin we echt het verhaal van jouw hond in kaart brengen en wat we nu kunnen doen om in de toekomst succes te kunnen hebben. Deze sessie duurt 2 uur. Tussen de daaropvolgende 3 sessies van ongeveer 1 uur zit er telkens 2 weken. Tussen de 4 de en laatste sessie zitten er 4 weken. Tussendoor hebben we contact via whatsapp.

‘Happy Dogether’ is geschikt voor jou als je bereid bent verantwoordelijkheid te nemen en zelfleiderschap te tonen in de relatie met je hond. Je gelooft in een positieve samenwerking gebaseerd op respect en vertrouwen. Je staat open voor nieuwe ideeën en bent bereid te luisteren naar en te reageren op de behoeften van je hond. Je wordt de verandering die je wilt zien.

Leeftijd is geen beperking als het gaat om leren! Of je hond nu een speelse pup is of een wijze senior, ze zijn altijd in staat om nieuwe dingen te leren en gedragsveranderingen te ondergaan.

Het coaching traject dient om jou de kennis en vaardigheden te geven om zelfstandig verder te kunnen. Hoewel we streven naar het behalen van het gewenste resultaat, is het belangrijk om te begrijpen dat elk individu en elke situatie uniek is. Het succes van het traject kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals aard van het probleem, de inzet en het doorzettingsvermogen van jou als eigenaar én de reactie van de hond. Ik zal er alles aan doen om je te ondersteunen en te begeleiden gedurende het traject zodat je de best mogelijke resultaten kunt behalen.

Bij de gedragstherapie die ik hanteer maken we geen gebruik van traditionele trainingstechnieken met snoepjes of andere vormen van beloning. Eventueel kan voeding gebruikt worden om bepaalde gedragsaspecten te versterken, maar dit enkel op een positieve en ondersteunende manier. Het belangrijkste is om de hond niet te manipuleren, maar eerder om voeding als een aanvullend hulpmiddel in specifieke situaties te zien.

Nee, in mijn benadering van hondengedragscoaching wordt er geen gebruik gemaakt van straf. Net zoals bij het opvoeden van kinderen, vermijden we het gebruik van straf om een positieve en ondersteunende omgeving te creëren. Het vermijden van straf heeft vele voordelen, zoals het bevorderen van het welzijn van je hond, het versterken van jullie band en het stimuleren van blijvende gedragsverandering op de lange termijn. Het doel is om een goede vriendschapsband tussen jou en je hond op te bouwen, dit is onmogelijk met straf!

Bij onvoorziene omstandigheden kunnen we het begeleidingstraject met maximaal één maand verlengen. Het verplaatsen van afspraken is mogelijk, maar ik vraag je om wijzigingen minimaal 48 uur van tevoren door te geven. Als een wijziging minder dan 48uur van tevoren wordt doorgegeven, wordt de betreffende sessie als verloren beschouwd. Flexibiliteit is belangrijk, maar we streven naar een consistente aanpak voor de beste resultaten.

Het kan gebeuren dat jouw hond en je gezin meer tijd en ondersteuning nodig hebben. Extra sessies zijn na een traject steeds bij te boeken wanneer je daar nog nood aan zou hebben.

Het contact via Whasapp is je eigen verantwoordelijkheid. Je neemt zelf contact op bij een probleem.

Annuleren van een afspraak kan tot 48 uur van tevoren, daarna wordt het consult in rekening gebracht. We geven nooit geld terug. De uiteindelijke uitkomst ligt in jouw handen.

Alle afspraken kun je nalezen in de Algemene Voorwaarden die je onderaan de website terug kunt vinden.