voor (t)rust in huis

Losse sessies

Samenleven met een hond is één groot avontuur, maar soms verloopt dat avontuur niet helemaal volgens plan. Zijn er aspecten waarvan je denkt: “Dit kan beter”? Voel je dat er ruimte is voor verbetering en zoek je een holistische, vriendelijke aanpak? 

 

Misschien denk je dat een langdurig traject niet nodig is, maar wil je wel gericht advies. Of heb je al veel ervaring met gevoelige honden, maar vind je het leuk als iemand eens meekijkt. Misschien zoek je bevestiging in je huidige manier van opvoeden en wil je weten of je op de goede weg bent. Het kan ook zijn dat je financieel nog niet klaar bent voor de grotere investering die een volledig traject met zich meebrengt. Wat jouw situatie ook is, ik ben er om je te ondersteunen.

 

Als je nieuwsgierig bent naar hondenopvoeding vanuit vertrouwen en verbinding en inzicht wilt krijgen in het gedrag van je hond zodat je hem beter kunt begrijpen, dan ben je hier op de juiste plek.

Werkwijze

Startsessie

Om jou en je hond het best te kunnen helpen, begint elke begeleiding met een startsessie van 2 à 2,5 uur. Tijdens gaan we uitgebreid in op jouw unieke situatie en hulpvraag. We identificeren de specifieke behoeften van je hond en ontwikkelen een realistisch actieplan dat aansluit bij wie jullie zijn. Elke hond en eigenaar zijn immers uniek, met hun eigen mentale en fysieke gezondheid, biologische behoeften, genetica en leef- en leeromgeving.

 

Het is belangrijk dat je inzicht krijgt in het gedrag van je hond zodat je begrijpt waarom je zijn gedrag te zien krijgt. We gaan op zoek naar de kern van het probleem, je leert waarom je hond doet wat hij doet en je krijgt een concreet plan op maat van jouw hond. Ik begeleid je, voorzie je van eigentijdse kennis over hondengedrag en praktische tips om naar verbetering toe te werken. Je krijgt een duidelijke visie en voelt je niet meer onzeker over je aanpak. Dit is het moment waarop jij de expert wordt over je eigen hond. Je weet perfect wat je aan het doen bent en, nog belangrijker, vooral ook waarom.

Tijdens een consult deel ik steeds een schat aan informatie met je en reik je zoveel mogelijk hulpmiddelen en advies aan. Maar in 1 sessie kan ik geen resultaten beloven en heben jij en je hond niet de vaardigheden ontwikkeld die jullie tot topteam maken.

 

Maak je geen zorgen! Mijn doel is om jou en je hond te laten slagen, ongeacht hoeveel tijd of begeleiding daarvoor nodig is. Het kan zijn dat er meer vragen bij je opkomen, dat je hond meer tijd nodig heeft, dat er nieuwe uitdagingen opduiken of dat jij nood hebt aan nog meer begeleiding.

Bovendien blijf ik mezelf ook steeds verder ontwikkelen en geef jou altijd alles wat ik in huis heb.

bulldog, dog, pet-1224267.jpg

Opvolgsessies

Na de startsessie sta ik nog steeds voor je klaar met opvolgsessies van 1 uur. Hiermee kunnen we finetunen en je voorzien van aanvullend advies om ervoor te zorgen dat je de juiste koers blijft volgen met je hond. Het mooie is dat je de begeleiding kunt verlengen op basis van jouw behoeften en tempo.

Aan huis of online?

Mijn aanpak draait om het begrijpen en begeleiden van je hond, zodat er vanuit een gevoel van veiligheid en vertrouwen positieve veranderingen in hun gedrag kunnen ontstaan. Maar wat interessant is, is dat dit proces eigenlijk bij jou begint, de eigenaar. Het gaat erom hoe jij je voelt en hoe je deze gevoelens overdraagt op je hond.

 

Vaak zijn we op zoek naar technieken en hulpmiddelen om problemen op te lossen, maar als we ons alleen richten op de technische aspecten, draait het eigenlijk om wat we willen dat onze honden doen. Eerlijk gezegd is dit vaak meer voor ons dan voor onze honden, en we vergeten soms te luisteren naar wat onze honden echt nodig hebben. Echter,  echte verandering ontstaat wanneer we onze honden helpen zich anders te voelen over situaties, omdat dit de basis legt voor een authentieke samenwerking.

 

In mijn aanpak staat de hond zeker centraal, maar de focus ligt vooral op de eigenaar. Het gaat om begrip van hondenpsychologie en gedrag, maar evenzeer om wat jij als eigenaar kunt doen en hoe jouw mindset cruciaal is om je hond zich beter te laten voelen en gewenst gedrag te stimuleren.

 

Dit betekent dat afstand geen belemmering vormt en online begeleiding net zo effectief is als een persoonlijk consult bij jou thuis. De begeleiding is grenzeloos, want de band tussen jou en je hond kent geen afstanden. Samen ontdekken we de innerlijke wereld van je hond, waarbij de reis net zo waardevol is als de bestemming.

Inhoud en tarieven

Startsessie

  • mijn onverdeelde aandacht tijdens een consult van 2 à 2,5 uur
  • uitgebreid verslag achteraf met advies op maat en plan van aanpak
  • gedetailleerde observatie van het gedrag van je hond (indien online: videomateriaal)

online: €205

aan huis: €245

 

Opvolgsessie

  • een persoonlijk gesprek van 1 uur
  • samenvatting achteraf

online: €90

aan huis: €130

Liever eerst een kennismakingsgesprek?

Klik hier.

Veelgestelde vragen

Het resultaat van de begeleiding varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de aard van het probleem, de inzet en het doorzettingsvermogen van de eigenaar, en de reactie van de hond. Het is belangrijk om te begrijpen dat elk individu en elke situatie uniek is, en daarom kan het succes variëren. Hoewel we streven naar het behalen van het gewenste resultaat, kan het soms nodig zijn om de verwachtingen bij te stellen. Net zoals je een machine niet zomaar met een resetknop kunt aanpassen aan jouw eisen, geldt dat ook voor honden. Honden zijn levende wezens, geen machines, dus als je een perfecte hond wilt, neem dan een robotknuffelhond. Niets en niemand is perfect. Ik geef je kennis en vaardigheden om je te leren omgaan met je hond, hem te helpen, te trainen en een sterke relatie met hem op te bouwen.

 

Er is geen methode om een hond ’te repareren’; hij is niet slecht of kapot, vaak gewoon misbegrepen. Ik geef je een manier om je hond beter te leren begrijpen en tools om met hem te werken. Dit is niet iets tijdelijks, maar iets voor het leven. Vergelijk het een beetje met manieren in onze mensenwereld. “Alsjeblieft” en “dankjewel” zeggen is een menselijke gewoonte die niet alleen bedoeld is om kinderen beleefder te maken; het is iets voor je hele leven.

 

In alle gevallen is er sprake van gedragsverbetering en soms zelfs een complete gedragsverandering. Het uiteindelijke resultaat hangt af van verschillende factoren, waaronder hoe lang het gedragsprobleem al bestaat en de capaciteiten van de hond. Het doel van de begeleiding is om de eigenaar de kennis en vaardigheden te geven om zelfstandig verder te kunnen, met als doel het best haalbare resultaat te bereiken, rekening houdend met realistische verwachtingen en de unieke omstandigheden van de situatie.

De betaling gebeurt op voorhand volledig online en kan met Bancontact of Visa en zelfs met de betaalapp van je telefoon. Als je bij het afrekenen kiest voor termijnbetalingen dan hoef je daar verder niks voor te doen, het bedrag wordt dan via een beveiligde verbinding de komende maanden automatisch afgeschreven.

Begeleiding aan huis

Ik kom bij jou thuis. Jij hoeft je dus niet te verplaatsen en je hond kan in zijn eigen vertrouwde omgeving blijven.

 

Online

De sessies vinden plaats via Zoom. Je hoeft hiervoor niks te installeren of te downloaden. Daarnaast verlies je natuurlijk ook geen tijd met je verplaatsing en hoef je geen fileleed te trotseren, lekker efficiënt en rustig toch?  Het enige wat ik van je vraag is dat je zorgt voor een goede internetverbinding op je computer en een plek waar we ongestoord kunnen praten.

Online begeleiding biedt vele voordelen. Met behulp van videomateriaal, whatsapp en vragenlijsten kunnen we op afstand samenwerken en het gedrag van je hond analyseren. Dankzij de moderne technologieën kunnen we live sessies houden die net zo effectief en waardevol zijn als begeleiding aan huis, met als bijkomend voordeel dat het kostenbesparend is (geen tijd- en reiskosten!). Bovendien blijft de hond gewoon in zijn vertrouwde omgeving zonder invloeden van buitenaf en is het ideaal voor honden die angstig, onzeker of snel getriggerd zijn. Kortom, online begeleiding is een moderne, flexibele en effectieve manier om aan het gedrag van je hond te werken, waarbij we de afstand overbruggen met behulp van technologie.

Na ontvangst van je betaling krijg je binnen de 48uur een mail van mij om de sessie in te plannen. Als je na de startsessie nog een opvolgsessie boekt, dan doen we dat gewoon op het einde van die startsessie, enz…

Leeftijd is geen beperking als het gaat om leren! Of je hond nu een speelse pup is of een wijze senior, ze zijn altijd in staat om nieuwe dingen te leren en gedragsveranderingen te ondergaan.

Bij de gedragstherapie die ik hanteer maken we geen gebruik van traditionele trainingstechnieken met snoepjes of andere vormen van beloning. Eventueel kan voeding gebruikt worden om bepaalde gedragsaspecten te versterken, maar dit enkel op een positieve en ondersteunende manier. Het belangrijkste is om de hond niet te manipuleren, maar eerder om voeding als een aanvullend hulpmiddel in specifieke situaties te zien.

Nee, in mijn benadering van hondengedragscoaching wordt er geen gebruik gemaakt van straf. Net zoals bij het opvoeden van kinderen, vermijden we het gebruik van straf om een positieve en ondersteunende omgeving te creëren. Het vermijden van straf heeft vele voordelen, zoals het bevorderen van het welzijn van je hond, het versterken van jullie band en het stimuleren van blijvende gedragsverandering op de lange termijn. Het doel is om een goede vriendschapsband tussen jou en je hond op te bouwen, dit is onmogelijk met straf!

Bij onvoorziene omstandigheden kunnen we het begeleidingstraject met maximaal één maand verlengen. Het verplaatsen van afspraken is mogelijk, maar ik vraag je om wijzigingen minimaal 48 uur van tevoren door te geven. Als een wijziging minder dan 48uur van tevoren wordt doorgegeven, wordt de betreffende sessie als verloren beschouwd. Flexibiliteit is belangrijk, maar we streven naar een consistente aanpak voor de beste resultaten.

Annuleren van een afspraak kan tot 48 uur van tevoren, daarna wordt het consult in rekening gebracht. We geven nooit geld terug. De uiteindelijke uitkomst ligt in jouw handen.

Alle afspraken kun je nalezen in de Algemene Voorwaarden die je onderaan de website terug kunt vinden.