Over Annelies

"Annelies luistert echt tijdens de sessie. Met concrete tips konden we nadien zelf aan de slag. We hebben een andere hond!"

8c0bdf29-d0f0-4f2f-90d1-8333d5752795

Mijn missie

Ik streef naar het bereiken van het volledige potentieel van elke hond, zodat samenleven gewoon makkelijk en fijn kan zijn. 

Mijn waarden

Vertrouwen, eerlijkheid, openheid, geduld, geweldloosheid, wederzijds begrip, verbinding en liefde staan bovenaan mijn lijstje! 

"Na de coaching met Annelies heeft onze adoptiehond eindelijk rust en stabiliteit gevonden binnen ons gezin."

Wat betekent de connectiemethode® voor mij?

Het klikte een aantal jaren geleden. Ik had een vaste job als muziekleerkracht en gaf met hart en ziel les. Toch voelde ik een moeilijk te beschrijven leegte. En toen wist ik het: honden.


Als klein meisje speelde ik het liefst met honden. Ik verzorgde ze, leerde ze kunstjes, ging met ze wandelen, … Op 13 januari 2019 verwelkomde ik Billie in mijn leven. Ik besliste dat jaar ook een opleiding in de connectiemethode® bij Geert De Bolster te volgen en niet veel later richtte ik Helpmijnhond op. 


Ondertussen verdiep ik me steeds meer in hondengedrag en de relatie tussen mens en hond. Vanuit deze diepgewortelde interesse en zingeving groeide Helpmijnhond uit tot CaniCo: een plaats van connectie, contact, communicatie, community, coalitie, compassie en comfort. 

Wie ben ik?

Een echt zeemens: avontuurlijk, goedlachs, vol energie, open-minded en sociaal. Ik hou van lange strandwandelingen bij het krieken van de dag. Zand tussen de tenen, wind in de haren, als een dolle rennen met Billie: dat geeft me een enorme vrijheid. In mijn begeleiding streef ik naar eenzelfde vrijheid voor hond en baasje: zijn wie we zijn met respect voor elkaar. 

Verder kan ik luidkeels meezingen met Disneyliedjes, heb ik een kwieke dochter van anderhalf jaar en een fantastische partner, ben ik al jaren vegetariër en hou ik van een goeie veggie lasagne. Ik ben een reiziger, zie graag nieuwe stukjes van de wereld. Zo trek ik deze zomer drie weken naar Noorwegen en Billie mag mee! Ik zou hem eerlijk gezegd niet kunnen missen. 

 

 

Als hondengedragsbegeleider

Als hondengedragsbegeleider ga ik serieus te werk: geen halfslachtige verslagen of korte begeleidingen. Ik graaf diep en ben ervan overtuigd dat ik jou en je hond enkel op deze manier grondig kan helpen. Ik streef ernaar het beste in je hond naar boven te halen en ook jij als baasje zal tijdens de begeleidingen groeien. Ik leer je je hond beter te begrijpen en geef je nuttige tips die je meteen kunt toepassen, maar verwacht van jou ook een open geest en een zin naar krachtige verbinding en communicatie met je hond.
Soms stoot je als baasje op onverwachte problemen, heb je niet de band met je hond die je zou willen hebben, doet je hond dingen die je niet leuk vindt en weet je niet hoe je de situatie kan aanpakken. Als hondengedragsbegeleider met een sterk netwerk kan ik je verzekeren dat je er niet alleen voor staat. Er is altijd een weg, altijd een oplossing. Met de nodige liefde, geduld, compassie en connectie komen we samen een heel eind! 

Annelies hielp al meer dan

0
tevreden baasjes en hondjes