Persoonlijke begeleiding

bij de opvoeding van je puppy

Een goeie start met je pup?

Als baasje wil je niets liever dan een puppy die zich goed gedraagt en opgroeit tot een gelukkige, stabiele volwassen hond. Maar het opvoeden van zo’n schattige pluizenbol brengt echter vaak veel vragen en onzekerheden met zich mee, je weet wel: die typische ‘hoe-vragen’. Je bent vastberaden om het goed te doen en wilt praktische tips om je puppy goed op te voeden en hem je beste vriend te maken.

 

Je wilt je hond op een verbindende manier opvoeden en toch duidelijke grenzen stellen, je verkiest een aanpak die draait om connectie in plaats van correctie. 

Een goede opvoeding zorgt ervoor dat je hond zich goed in zijn vel voelt, zich zelfverzekerd voelt, dat hij jou volledig vertrouwt, begrijpt wat er van hem verwacht wordt en het minimaliseert de kans op ongewenst gedrag in de toekomst.

Hoe zou het voor je zijn als....

Waarom kiezen voor persoonlijke begeleiding?

 • Ongewenste Adviezen: Als je met je schattige pup naar buiten gaat, trek je vaak de aandacht van voorbijgangers die je vervolgens bombarderen met allerlei ongevraagde adviezen. Hoewel ze het goed bedoelen, kan dit advies soms verwarrend zijn. Het laat je als pup-eigenaar twijfelen over hoe je het eigenlijk moet aanpakken.
 • Informatie Overload: Er is zoveel informatie beschikbaar over het opvoeden van pups in boeken en op internet, dat het moeilijk is om te bepalen wat nu eigenlijk klopt en bij jouw visie past. 
 • Hondenschool vs. Praktijk: Traditionele hondenscholen leggen vaak de focus op basiscommando’s zoals ‘zit’, ‘lig’, en ‘blijf’, maar vraag je je af hoe dat zich vertaalt naar het dagelijkse leven met je pup? Is dat echt het allerbelangrijkste? Bereid dat jou en je hond voor op een leven 24/7 samen?
 • Traumatische Ervaringen: Voor sommige pups kan de hondenschool, met al zijn drukte, andere honden en mensen, traumatisch zijn. Dit kan angst en gedragsproblemen veroorzaken. Je leest ook overal hoe belangrijk socialiseren is, maar wat is socialiseren? en wanneer wordt het traumatiseren? Hoe zit het met het emotioneel welzijn van je pup?
 • Frustratie en Verspilde Tijd: Veel eigenaren zetten zich volledig in voor de opvoeding van hun hond, maar merken uiteindelijk dat de traditionele methoden niet het gewenste resultaat opleveren. Dit zorgt voor frustraties en verloren tijd.

 

Stel je nu eens voor dat je persoonlijke begeleiding krijgt, afgestemd op jouw specifieke behoeften en die van je pup, met de nadruk op een kalme en evenwichtige aanpak. Je krijgt de belangrijkste informatie op het moment dat je het nodig hebt, zonder paniek of een overdaad aan informatie. Je hebt de geruststelling dat de begeleiding past bij jouw opvoedingsvisie, met de focus op rust en balans. Dit leidt tot een soepelere en minder stressvolle opvoeding, waarmee je pup kan uitgroeien tot een gelukkige, goed opgevoede, en gebalanceerde volwassen hond. Kortom, persoonlijke begeleiding biedt maatwerk en gemoedsrust voor jou en je trouwe viervoeter, waarbij opvoeden vanuit rust en evenwicht centraal staat. 

Het gedrag van je hond kan soms overweldigend en verwarrend zijn, maar één ding staat vast: jouw leiderschap is wat je hond nodig heeft.

 

Stel je voor, een leven met je hond vol plezier, ontspanning en een sterke band. Het is mogelijk, en ik ben hier om je te laten zien hoe.

Het heeft geen zin om een clicker, lekkernijen, schokhalsband, gentle leader, of andere hulpmiddelen te gebruiken om je hond op te voeden, want deze  ‘hulpmiddelen’ richten zich vaak op angst en manipulatie, geen goede basis om iets op te bouwen toch?

 

Leiderschap draait  om het bieden van veiligheid, opbouwen van vertrouwen en gevoelens van vrede en vreugde. Mijn aanpak maakt gebruik van zachte methodes zoals onder andere de connectiemethode® en de Trust Technique® in combinatie met een diepgaand begrip van natuurlijk hondengedrag

Het mooiste en krachtigste aan deze manier van werken? Je werkt niet alleen aan het geluksgevoel en gedrag van je hond, maar ook aan jullie relatie. 

puppy, golden retriever, dog-1207816.jpg

It takes nothing away from a human to be kind to an animal.

Dit mag je van mij verwachten

Als je verwacht dat je puppy zich onmiddellijk gedraagt als een volwassen hond, als je op zoek bent naar snelle oplossingen voor elk ‘probleem’ en niet bereid bent om je leven en mindset aan te passen aan het tempo van je jonge hond, dan ben ik misschien niet de juiste keuze voor jou. Mijn aanpak is geworteld in liefde voor dieren en draait om begrip, compassie en verbinding in combinatie met hedendaagse inzichten, niet om verouderde roedelleider- of dominantiemodellen waarin de maakbaarheid van een levend wezen centraal staat. 

Beginnen wij samen aan jouw puppy-avontuur?

*startleeftijd puppy: jonger dan 16 weken oud

grass, nature, dog-3206938.jpg

Happy Puppy Pakket 

aan huis

enkel mogelijk in Oostende en 20km errond

Wat krijg je?

 • 4 sessies 
 • duur: 1 uur per sessie
 • ondersteuning tussendoor via WhatsApp
 • samenvatting via mail na elke sessie

Wat is de prijs?

Je betaalt €480 voor dit traject. 

 

Wil je graag in termijnen betalen? Dat kan!

*als je kiest voor termijnbetalingen komt er een administratieve kost van 5% bij

dog, puppy, cavalier-6977210.jpg

Happy Puppy Pakket

online

Wat krijg je?

 • 4 sessies 
 • duur: 1 uur per sessie
 • ondersteuning tussendoor via WhatsApp
 • samenvatting via mail na elke sessie

Wat is de prijs?

Je betaalt €320 voor dit traject. 

 

Wil je graag in termijnen betalen? Dat kan!

*als je kiest voor termijnbetalingen komt er een administratieve kost van 5% bij

fetch, stick, puppy-4957501.jpg

Losse sessies

Prijs per sessie?

Aan huis

 • Oostende en 20km errond
 • €120

Online

 • €80

Heb je nog een vraag? Heb je een oudere pup in huis en wil je toch nog begeleiding?

Veelgestelde vragen

Niets moet, je kiest dit volledig zelf. Ik vind het zelf wel fijn als alle volwassenen betrokken bij de opvoeding van de hond aanwezig zijn op de eerste sessie zodat we allemaal op dezelfde lijn zitten. Ook kinderen zijn welkom en mogen hun inbreng doen in de sessies. Maar zoals ik al zei, dit kiezen jullie volledig zelf. 

Je puppy dient jonger te zijn dan 16 weken bij aanvang van het Happy Puppy Pakket, als je pup ouder is, dan kun je wel contact met mij opnemen en dan stellen we iets op maat op van jou en je hond. 

Dit hangt af van jullie hulpvragen en hoe vlot alles gaat. In elk geval is het de bedoeling dat alle sessies uit het Happy Puppy Pakket gedaan zijn als je hondje de leeftijd van 6 maanden heeft bereikt. 

Na ontvangst van je betaling krijg je binnen de 48 uur van mij een mail om een afspraak in te plannen. 

Annuleren van een afspraak kan tot 48 uur van tevoren, daarna wordt het consult in rekening gebracht. We geven nooit geld terug. De uiteindelijke uitkomst ligt in jouw handen.

De betaling gebeurt volledig online op voorhand en kan met Bancontact of Visa en zelfs met de betaalapp van je telefoon. Als je bij het afrekenen kiest voor termijnbetalingen dan hoef je daar verder niks voor te doen, het bedrag wordt dan via een beveiligde verbinding de komende maanden automatisch afgeschreven.

Alle afspraken kun je nalezen in de Algemene Voorwaarden die je onderaan de website terug kunt vinden.

Bij de gedragstherapie die ik hanteer maken we geen gebruik van traditionele trainingstechnieken met snoepjes of andere vormen van beloning. Eventueel kan voeding gebruikt worden om bepaalde gedragsaspecten te versterken, maar dit enkel op een positieve en ondersteunende manier. Het belangrijkste is om de hond niet te manipuleren, maar eerder om voeding als een aanvullend hulpmiddel in specifieke situaties te zien.

Nee, in mijn benadering van hondengedragscoaching wordt er geen gebruik gemaakt van ‘geweld’ of ‘conflict’. Net zoals bij het opvoeden van kinderen, vermijden we het gebruik hiervan om een positieve en ondersteunende omgeving te creëren. Het vermijden heeft vele voordelen, zoals het bevorderen van het welzijn van je hond, het versterken van jullie band en het stimuleren van blijvende gedragsverandering op de lange termijn. Het doel is om een goede vriendschapsband tussen jou en je hond op te bouwen, dit is onmogelijk met straf, correcties of dominantie!

 

We maken gebruik van hondenpsychologie om de liefde, het vertrouwen en het respect van je hond te verdienen. Hierdoor zul je al minder in situaties terechtkomen waarin je ‘nee’ moet zeggen. Natuurlijk zullen er situaties zijn waarin je hem eens zal moeten begrenzen, ik zal je leren hoe je dit op een effectieve manier kunt doen zodat je hond dit begrijpt.