Persoonlijke begeleiding

bij probleemgedrag

Verdwaald in het gedrag van je hond?

Zit jij soms ook met je handen in het haar wanneer het gaat over het gedrag van je hond? 

 

Twijfel je vaak aan je aanpak? Ben je onzeker over hoe je het best kan reageren op zijn ongewenst gedrag?

 

Verlang je naar verandering in het gedrag van je hond zodat zowel jij als je hond weer kunnen genieten met én van elkaar? 

 

Zou je graag weer plezier beleven in het samen leven met je hond?

 

Wil je het gedrag van je hond ombuigen op een liefdevolle en verbindende manier zonder omkoping en verbale of fysieke correcties?

Je bent niet alleen! Het hebben van een hond zou leuk moeten zijn, een bron van vreugde en ontspanning. Maar helaas verandert het al te vaak in een nachtmerrie, een bron van stress, angst en frustratie. Niet wat je voor ogen had toen je dit extra familielid in huis haalde. 

 

Je kan bij mij terecht voor vragen rond opvoeding, probleemgedrag, begeleiding voor je adoptiehond en bouwen aan een sterke relatie met je hond.  

Droom je van een gelukkig samen leven met je hond, maar komt dit je bekend voor?

Je ziet je hond graag, maar...

Het hebben van een hond is zeker niet altijd rozengeur en maneschijn. Gedrags- of opvoedingsproblemen en onzekerheden beïnvloeden jou ook.
 
Er zijn natuurlijk zaken die je erbij neemt. “Het is en blijft een hond”. Je kalmeert jezelf met deze gedachte, maar stiekem stoort zijn honds gedrag je. Je kan je er echt aan ergeren en je krijgt er stress door. Je merkt dat er regelmatig spanning in huis hangt en loopt in bepaalde situaties op de toppen van je tenen. Je kan moeilijk van de simpele dingen genieten, want je wil het graag goed doen en je weet dat want de verkeerde stappen kunnen jullie band verzwakken en jouw zelfvertrouwen kelderen. Een wandeling is een stressboel, je vrienden ontvangen geen goed idee, de hond een namiddag alleen laten moeilijk,…
 
Je wilt niet alleen van het gedrag af, maar je wilt eigenlijk ook wel weten wat er aan de hand is en hoe je ervoor kan zorgen dat je hond zich goed voelt. Je verdrinkt in een zee aan tegenstrijdig advies op internet en van mensen in je omgeving over wat je nu zou moeten doen aan het probleem.
 
 

Wat als ik je zeg dat het anders kan?

Wat als je rustig je eigen ding kunt doen zonder dat je hond constant om aandacht en actie komt vragen?

Wat als je huis en tuin niet meer toegetakeld zouden worden door je hond?

Wat als je hond luistert wanneer je iets van hem vraagt?

Wat als je exact weet wat je hond je wilt vertellen?

Wat als je zijn ups en downs volledig begrijpt en weet hoe je kunt reageren?

Wat als je weer zorgeloos kunt genieten van je hond én je sociale kring?

Wat als je met meer vertrouwen zou kunnen omgaan met het gedrag én de gevoelens van je hond?

Het gedrag van je hond kan soms overweldigend en verwarrend zijn, maar één ding staat vast: jouw leiderschap is wat je hond nodig heeft. Stel je voor, een leven met je hond vol plezier, ontspanning en een sterke band. Het is mogelijk, en ik ben hier om je te laten zien hoe.

 

Het heeft geen zin om een clicker, lekkernijen, schokhalsband, gentle leader, of andere hulpmiddelen te gebruiken om de problemen van je hond op te lossen, want deze methoden raken niet aan de kern van het probleem. Deze ‘hulpmiddelen’ richten zich vaak op angst en manipulatie, en daarom zijn ze een verspilling van tijd, geld en energie. Leiderschap draait in werkelijkheid om het bieden van veiligheid, opbouwen van vertrouwen en gevoelens van vrede en vreugde.

 

Ik kan je helpen om op een ontspannen manier met je hond om te gaan én het probleem aan te pakken. Mijn aanpak maakt gebruik van zachte methodes zoals onder andere de connectiemethode® en de Trust Technique® in combinatie met een diepgaand begrip van natuurlijk hondengedrag. Deze eenvoudige benadering richt zich op de onderliggende oorzaak van problemen zoals stress, hoogsensitiviteit, angst en trauma.

 

Het mooiste en krachtigste aan deze manier van werken? Je werkt niet alleen aan het geluksgevoel en gedrag van je hond, maar ook aan jullie relatie. Er vindt bijna automatisch een diepgaande en blijvende transformatie plaats. Je hond zal kalm en ontspannen worden omdat jij de verantwoordelijkheid neemt. Dit leidt tot het verdwijnen van problemen, maakt training gemakkelijker, zorgt ervoor dat je hond naar je luistert omdat hij dat wil,  dat hij komt wanneer je roept, dat hij zelfverzekerder wordt en zelfs dat zijn gezondheid erop vooruitgaat. Kortom: een rustiger en gelukkiger huishouden.

Wil jij ook van frustratie en machteloosheid naar begrip en verbinding?

Ik kan je helpen als...

Als je een quick-fix wilt of  verwacht dat het gedrag van je hond in één sessie kan worden opgelost, en als je niet openstaat voor het aanpassen van je eigen gedrag in de omgang met je hond, ben ik wellicht niet de ideale keuze voor jou. Mijn benadering is gebaseerd op moderne inzichten en draait om begrip en compassie, niet om verouderde roedelleider- of dominantiemodellen.  

In het traject 'Happy Dogether' krijg je

3 maand individuele begeleiding aan huis of online bestaande uit:

 

een startsessie van 2 uur – 2,5 uur

 • gedetailleerde observatie van het gedrag en de gewoonten van je hond
 • analyse van beeldmateriaal
 • inzicht in de oorzaak van het gedrag
 • aanpassen van de leefomgeving
 • verlagen van het stressniveau
 • opstellen van een actieplan
 • uitgebreid verslag achteraf alle informatie, inzichten en adviezen

vier opvolgsessies van 1 uur

 • bespreken en bekijken van de nieuwe situatie en vooruitgang
 • aangepaste tips en adviezen
 • verder optimaliseren van de begeleiding
 • samenvatting na elke sessie 

all-in begeleiding

 • ondersteuning en begeleiding via Whatsapp  tussendoor
 • tot 1 maand na afloop van het traject

Liever losse sessies? Dat kan!

Als je geen behoefte hebt aan een langdurig traject, maar kwel een duwtje in de juiste richting  kunt gebruiken, dan kun je ook bij mij terecht voor losse sessies. Dit zowel aan huis als online.

 

Je hond verdient het allerbeste en om je optimaal te kunnen adviseren heb ik zo veel mogelijk informatie nodig; Daarom begin ik altijd met een uitgebreide startsessie van 2 uur. Tijdens deze sessie nemen we de tijd om jouw unieke situatie  en hulpvraag te bespreken, de specifieke behoeften van je hond te identificeren, en een realistisch actieplan te ontwikkelen dat past bij jou en je hond. Elke hond en eigenaar zijn immers uniek, met hun eigen mentale en fysieke gezondheid, biologische behoeften, gen,etica en leef-en leeromgeving.

 

Na de startsessie kun je nog steeds bij mij terecht voor opvolgsessies van 1 uur om verder te finetunen en aanvullend advies te krijgen.

Jaartraject 'Dogether Forever'

Heb je al minstens 3 sessies met mij gehad en wil je op een eenvoudige, doorlopende manier extra ondersteuning krijgen?

 

Opvoeding brengt altijd uitdagingen met zich mee, groot en klein. Misschien heeft je hond wat meer tijd nodig dan slechts een paar sessies, of misschien ben jij als baasje op zoek naar toegankelijke, laagdrempelige ondersteuning, zonder dat het altijd zeer intensief hoeft te zijn. 

 

Het is mijn missie om jou als eigenaar te helpen om het gedrag van je hond te begrijpen en hem op een effectieve en liefdevolle manier te ondersteunen. Jij begeleidt je hond, en ik ben er om jou te begeleiden. Want ook gedragsverandering bij jou als eigenaar vraagt tijd….Met dit jaartraject krijg je een soort abonnement op mijn diensten als  verbinder tussen mens en dier, gebaseerd op kennis, begrip, vertrouwen en leiderschap. 

Nog niet voor jou?

Wil je toch op de hoogte blijven en gratis advies ontvangen?

Niet zeker wat de beste optie is voor jou?

Heb je nog een vraag?

Veelgestelde vragen

Het resultaat van de begeleiding varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de aard van het probleem, de inzet en het doorzettingsvermogen van de eigenaar, en de reactie van de hond. Het is belangrijk om te begrijpen dat elk individu en elke situatie uniek is, en daarom kan het succes variëren. Hoewel we streven naar het behalen van het gewenste resultaat, kan het soms nodig zijn om de verwachtingen bij te stellen. Net zoals je een machine niet zomaar met een resetknop kunt aanpassen aan jouw eisen, geldt dat ook voor honden. Honden zijn levende wezens, geen machines, dus als je een perfecte hond wilt, neem dan een robotknuffelhond. Niets en niemand is perfect. Ik geef je kennis en vaardigheden om je te leren omgaan met je hond, hem te helpen, te trainen en een sterke relatie met hem op te bouwen.

Er is geen methode om een hond ’te repareren’; hij is niet slecht of kapot, vaak gewoon misbegrepen. Ik geef je een manier om je hond beter te leren begrijpen en tools om met hem te werken. Dit is niet iets tijdelijks, maar iets voor het leven. Vergelijk het een beetje met manieren in onze mensenwereld. “Alsjeblieft” en “dankjewel” zeggen is een menselijke gewoonte die niet alleen bedoeld is om kinderen beleefder te maken; het is iets voor je hele leven.

In alle gevallen is er sprake van gedragsverbetering en soms zelfs een complete gedragsverandering. Het uiteindelijke resultaat hangt af van verschillende factoren, waaronder hoe lang het gedragsprobleem al bestaat en de capaciteiten van de hond. Het doel van de begeleiding is om de eigenaar de kennis en vaardigheden te geven om zelfstandig verder te kunnen, met als doel het best haalbare resultaat te bereiken, rekening houdend met realistische verwachtingen en de unieke omstandigheden van de situatie.

De betaling gebeurt volledig online op voorhand en kan met Bancontact of Visa en zelfs met de betaalapp van je telefoon. Als je bij het afrekenen kiest voor termijnbetalingen dan hoef je daar verder niks voor te doen, het bedrag wordt dan via een beveiligde verbinding de komende maanden automatisch afgeschreven.

Na ontvangst van je betaling krijg je binnen de 48 uur van mij een mail om een afspraak in te plannen. 

Een coachingtraject biedt een allesomvattende aanpak voor blijvende verandering. Vergelijk het met het aanleggen van een tuin. We verwijderen onkruid, leggen een stevige basis en ontwikkelen een doordacht plan; Stap voor stap bouwen we aan een sterke band, begrip en effectieve communicatie met je hond. Net als een tuin heeft dit tijd en zorg nodig. Als jouw coach sta ik altijd voor je klaar om je te ondersteunen. Kies voor een traject, word zon en water en zorg ervoor dat jouw hond (en jullie relatie) gaat bloeien.

Leeftijd is geen beperking als het gaat om leren! Of je hond nu een speelse pup is of een wijze senior, ze zijn altijd in staat om nieuwe dingen te leren en gedragsveranderingen te ondergaan.

Bij de gedragstherapie die ik hanteer maken we geen gebruik van traditionele trainingstechnieken met snoepjes of andere vormen van beloning. Eventueel kan voeding gebruikt worden om bepaalde gedragsaspecten te versterken, maar dit enkel op een positieve en ondersteunende manier. Het belangrijkste is om de hond niet te manipuleren, maar eerder om voeding als een aanvullend hulpmiddel in specifieke situaties te zien.

Nee, in mijn benadering van hondengedragscoaching wordt er geen gebruik gemaakt van straf. Net zoals bij het opvoeden van kinderen, vermijden we het gebruik van straf om een positieve en ondersteunende omgeving te creëren. Het vermijden van straf heeft vele voordelen, zoals het bevorderen van het welzijn van je hond, het versterken van jullie band en het stimuleren van blijvende gedragsverandering op de lange termijn. Het doel is om een goede vriendschapsband tussen jou en je hond op te bouwen, dit is onmogelijk met straf!

Annuleren van een afspraak kan tot 48 uur van tevoren, daarna wordt het consult in rekening gebracht. We geven nooit geld terug. De uiteindelijke uitkomst ligt in jouw handen.

Alle afspraken kun je nalezen in de Algemene Voorwaarden die je onderaan de website terug kunt vinden.