Hond opvoeden

Begeleiding bij probleemgedrag

We hebben allemaal dromen wanneer we een hond in huis halen, een visie van de toekomst. En dat is volkomen terecht en normaal! Maar als je hier terecht bent gekomen wil dat zeggen dat jouw dagelijkse realiteit op dit moment niet helemaal is wat je in gedachten had. Het hoeft echt niet zo te zijn!

Werkwijze

Ik ga samen met jou op zoek naar manieren om met, in plaats van tegen, je hond te werken. Iedere gedraging heeft een diepere laag. Gedragingen zijn communicatie. Gedrag is er omdat je hond je iets te vertellen heeft. Jouw hond geeft jou informatie en jij hem. Dat is de samenwerking die je kunt aangaan om nog meer te verbinden met je hond. Laten we samen een middenweg zoeken, een logische en natuurlijke manier om met elkaar om te gaan. Net zoals met vrienden en familie. 
Om het probleemgedrag aan te pakken ga ik eerst met jullie in gesprek op zoek naar inzichten in waarom je hond bepaald gedrag vertoont. Ik stel dus superveel vragen! Ik wil alles weten wat er te weten valt over jouw hond, zodat ik het ongewenste gedrag en al het andere gedrag in kaart kan brengen om vervolgens een plan van aanpak te maken. In de daaropvolgende consulten wordt deze aanpak samen geëvalueerd en zo nodig bijgestuurd. 
 
Mijn werk rond gedragsadvies omvat een grondig begrip van de natuurlijke en individuele geschiedenis van je dier. Ik probeer steeds om jouw behoeften en wensen te combineren met de natuurlijke eigenschappen van jouw hond. Het welzijn van de hond en van jezelf staat steeds centraal. 
 
Onthou: de toekomst hangt af van wat je nu doet!
 
Een consult kan zowel bij jou thuis als online doorgaan. Het is belangrijk dat ik de hond in zijn gekende omgeving kan observeren en evalueren. Wanneer je kiest voor een online begeleiding heeft dit als bijkomend voordeel dat ik zelf de hond helemaal niet beïnvloedt waardoor ik nog een realistischer beeld krijg van wie hij is. 

Voor wie?

Inhoud en prijs

Kennismakingsgesprek: € 120 (excl. verplaatsingskost €0,40/km) 

Opvolgconsult: € 75 (excl. verplaatsingskost €0,40/km)

“We hebben het af en toe nog over jou en de hulp die we van jou kregen. Wat een geluk voor ons en Cesar dat jij ons bent komen helpen. Natuurlijk heeft hij ook nog zijn off-momenten en off-dagen, maar we vinden dat hij steeds meer een familiehond wordt.”