Verse voeding van Dogchef

Mijn hond Billie was amper 4 maanden oud toen hij stopte met eten. Zijn brokken bleven dagen onaangeroerd in de keuken staan. Bij grote honger snuffelde hij wat, nam een brokje of twee en hield het dan weer voor bekeken. Wat ik op dat moment nog niet besefte was dat een lange queeste naar gezonde en lekkere voeding voor Billie begonnen was.

Verse voeding

Net als de mens heeft een hond nood aan verse voeding. Voeding die energie geeft, voedzaam is, rijk is aan de nodige vitaminen en geen ‘brol’ bevat. Op zoek naar de beste voeding voor Billie stootte ik op een aantal obstakels:

1. Niet lekker

In de zoektocht naar goeie hondenvoeding, koos ik eerst voor sterke merken. Maar wat merkte ik al snel op? Bepaalde voeding stond bijvoorbeeld bekend heel gezond te zijn, maar Billie lustte het gewoon niet (te droog, weinig smaak geen variatie,…). Of hij was de voeding na enkele dagen alweer beu. Geef toe, elke dag dezelfde bruine brokken eten, ik zou er ook niet voor staan springen. Let wel! Bepaalde honden hebben hier geen enkel probleem mee, maar heb je een fijnproever als Billie in huis, dan breng je liefst wat variatie op tafel.

2. Rauw vlees

In bepaalde gevallen wordt bij honden met eetproblemen rauw vlees aangeraden. Als radicale vegetariër kan ik maar moeilijk vlees in mijn diepvries verdragen, dus ook ik stootte op grenzen in de zoektocht naar verse voeding.

3. Natvoer

Ik probeerde verder een eindje natvoer uit, maar qua prijs-kwaliteit vond ik dat uiteindelijk ook een no-go. Bovendien merkte ik op dat onze hond erg gevoelige maag en darmen heeft. Vele dierenartsbezoekjes en twee! spoedopnames later, ben ik dus nog kritischer geworden op hondenvoeding.

De oplossing

Sinds kort krijgt Billie de verse hondenvoeding van Dogchef. Wat een verademing! Hij eet graag zonder te schrokken. En ‘graag’ is een understatement: hij staat letterlijk te wachten aan de frigo tot hij zijn bakje krijgt. Nooit zag ik hem zo enthousiast bij etenstijd. Ook zijn stoelgang is al stukken beter en hij is over het algemeen meer ontspannen in zijn lichaamshouding en ‘zijn’. Pluspunt voor ons: de voeding van dogchef heeft geen specifieke hondenvoedingsgeur (want toegegeven, hondenvoeding kan soms wat onaangenaam ruiken voor mensen he?). Ik koos voor Dogchef op aanraden van de dierenarts en heb me die beslissing nog niet beklaagd. Deze huisbereide maaltijden zijn gewoon een absolute aanrader voor iedereen die zijn hond het beste toewenst. Het welzijn, geluksgevoel van mijn hond is voor mij een prioriteit en ik ben ervan overtuigd dat Dogchef hierin ook een verschil kan maken.

Wil je zelf ook de voeding van Dogchef proberen?

Iedereen die via mij klant wordt krijgt een korting van maar liefst 30 procent! Ontdek Dogchef hier en gebruik de code BSS6680 om je korting te claimen.